Nederland - 21 december 2022 - Aandelen
door SVEN VAN GASSE

Bill Miller’s 3 belangrijkste lessen voor beleggers

Bill Miller is één van de beste beleggers van deze generatie. Hij versloeg de S&P 500 15 jaar na elkaar. In 2019 behaalde hij zelfs een rendement van 119%.

Door de uitzonderlijke prestaties van Miller, luistert men wanneer hij spreekt. In dit artikel bespreken we daarom de 3 belangrijkste lessen van Miller voor beleggers.

Les 1: Free cashflow is het allerbelangrijkste

De belangrijkste maatstaf die Miller gebruikt is het rendement op de vrije kasstroom (free cashflow, FCF in het Engels). Hij koopt daarom enkel bedrijven die een rendement hebben dat hoger ligt dan het marktgemiddelde. Voor het marktgemiddelde gebruikt hij een percentage van 6%.

Een hoog rendement op de vrije kasstroom betekent immers dat een onderneming voldoende kasmiddelen genereert om gemakkelijk aan haar schuld en andere verplichtingen, waaronder dividenduitkeringen, te voldoen.

Les 2: Negeer beleggingslabels

Miller zijn strategie is voornamelijk opgebouwd uit elementen die Warren Buffett en Benjamin Graham gebruiken. Hij wordt over het algemeen dan ook gezien als een value investor of een waardebelegger.

Toch is Miller geen traditionele value investor. Hij bezit bijvoorbeeld bitcoin, iets wat Buffett nooit zou doen omdat hij crypto omschrijft als rattenvergif. Ook kocht Miller Amazon aan een torenhoge waardering.

Dit was echter de sleutel tot het succes van zijn resultaten. Miller geeft niet om labels. Het enige dat hij belangrijk vindt is het zoeken van kansen en ondergewaardeerde activa te identificeren.

Les 3: Koop lage verwachtingen en houd aan

De meeste beleggers willen goede bedrijven kopen waarvan ze verwachten dat deze enorm gaan groeien. Het moeilijke hieraan is, is dat deze bedrijven onmogelijk de verwachtingen kunnen blijven kloppen.

De grootste successen van Miller hadden allemaal 1 ding gemeen. Hij kocht geen bedrijven waarvan verwacht werd dat zij het goed zouden doen. In plaats daarvan kocht hij net bedrijven waarvan analisten niet veel verwachtten. De kloof tussen hoe het bedrijf werkelijk presteert en hoe het verwacht wordt te preseten, kan immers zeer groot zijn.

Hoe groter de verschillen, hoe meer winst.

Bron: Twitter
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.