Nederland - 9 december 2022
door RAJA SPEET

Waar investeer je nu in voor een winstgevend 2023?

2022 was niet het beste jaar. Maar, kansen zijn er altijd. U kent het gezegde over bloemetjes aan de rand van de afgrond. Een van de dingen waar wij in mei al voor waarschuwden, was om de dip te kopen in technologieaandelen. In plaats daarvan, vol in te zetten op energie. Een goede keuze, als je kijkt naar het koersverloop van technologie en het koersverloop van energie.

Energie: wacht op dip

Ja, we zijn nog steeds ultra bullish op energie, materialen en grondstoffen. Maar wie nu koopt, doet dat tegen waarderingen die al stevig zijn opgelopen, terwijl olieprijzen afzwakken.

Wij zouden daar wachten op een dip, alvorens grootschalig in te slaan. Natuurlijk zijn daar uitzonderingen en kan je strategisch alloceren met ‘special situation stocks’, zoals we die bespreken in het Energy Rapport.

Tech aandelen nu interessant

Maar, als we vandaag kijken naar interessante kansen… dan zien we die weer in technologie.

Een vraagje: hoe lang zit tech al in een berenmarkt? Een paar maanden? Eigenlijk, al twee jaar. Dat klinkt haast ongeloofwaardig, maar hieronder hebben we het bewijs zwart op wit.

Hoe begint een berenmarkt meestal? Alle ‘rommel’, gaat als eerste de deur uit. Alle minder kwalitatief hoogwaardige aandelen, worden als eerste verkocht.

Bewijs nummer 1

Roku. De ster van de Coronacrisis, begon vanaf februari 2021 te dalen:

Bewijs nummer 2.

Een andere ster van de Coronacrisis: Zoom. Konden beleggers géén genoeg van krijgen, tot oktober 2020 en een paar grote jongens het welletjes vonden.

En wat wordt er als laatst verkocht? Kwaliteit. Dat kan iedere belegger beamen: je verkoopt je juweeltjes pas als het écht niet anders kan.

Bewijs nummer 3

Facebook. Merk op dat Facebook begin 2021 nog goed werd gekocht, toen de high risk techaandelen zoals Zoom en Roku al hun daling hadden ingezet.

Dat noem je rotatie: beleggers gingen van high risk, naar kwaliteit. Om uiteindelijk, halverwege 2021 ook daar op de verkoopknop te drukken.

Als wij nu naar de grafieken kijken, dan valt ons op dat aandelen zoals Facebook en Netflix alweer flink gekocht worden en een mooie herstelrally laten zien. Dat is in onze optiek tekenend voor een constructief herstel: kwaliteit wordt weer gekocht. De hele cyclus begint weer opnieuw.

Iets wat ons niet gek in de oren klinkt. Want als je er goed over nadenkt, zitten we nu al twee jaar in een berenmarkt voor technologie. Dat is best lang voor een berenmarkt….

Stock Trader: ook winst in berenmarkt

Dat is ook precies de reden dat de traders bij de Stock Trader van BeursBrink, zijn begonnen met het kopen van technologieaandelen. Er zijn signalen van bodemvorming en het risico is heel makkelijk te managen.

De Stock Trader van BeursBrink, is een dienst die werkt met Telegram. Dat is een gratis app (vergelijkbaar met Whatsapp), die iedereen kan downloaden op PC, laptop, iPad, telefoon.

Kortom, overal waar je ook toegang hebt tot uw brokeraccount, werkt Telegram ook.

De Stock Trader in het kort:

  • Alerts per Telegram, zodra onze traders een nieuwe trade uitsturen
  • Wekelijks updates van bestaande posities
  • Alerts bij wijzigen of sluiten van een positie

Zodra onze traders een trade doen, wordt dat direct gemeld op Telegram. En het mooie van Telegram: het is real time. Een mail kan nog wel eens vertraagd binnenkomen. Maar bij Telegram is dat niet zo.

Dichter op het vuur, kan je simpelweg niet zitten.

De resultaten van Stock Trader

Nu klinkt traden in aandelen voor veel beleggers wat saai. Maar, de heren bij de Stock Trader, selecteren aandelen die wat explosiever bewegen dan bijvoorbeeld een Unilever of Ahold.

Hieronder bijvoorbeeld een lijstje met wat trades van dit jaar:

Zoals je ziet, zijn dat flinke dubbelcijferige rendementen. En om dat eens af te zetten tegen de S&P 500 die dit jaar -16,47%, worden de voordelen van kort op de bal spelen al snel duidelijk.

Overigens: wil je de complete resultaten ontvangen? Geen probleem, stuur ons even een mailtje. Het is een lange lijst en dan wordt deze mail zo gigantisch.

Hoe je meedoet met de Stock Trader:

Meedoen met de Stock Trader kan op twee manieren:

  1. Je wordt een VIP abonnee. Dan krijg je toegang tot alle producten van BeursBrink. Ook als we in de toekomst nieuwe producten maken die nu niet in het abonnement zitten, krijg je die er gratis bij.
  2. Je abonneert los op de Stock Trader. Dat kan voor 99 euro per jaar (stopt automatisch) of 9,99 euro per maand (loopt door, maar kan je altijd direct opzeggen).

Natuurlijk kunnen we nu aangeven dat 1 trade, direct het abonnement betaalt. Maar we kunnen ook de ervaring van abonnee Wim H. meegeven:

Ik ben heel tevreden met jullie Stock en Optie Trader. Vooral de stock trader heeft mij positief verrast met steeds mooie trades, zelfs tijdens de crash van dit jaar. Een waardevolle tool waar ik veel van leer. En leuk mee verdien. Ga zo verder!

Ook proberen? Een maandje voor 9,99 euro. Kan je direct opzeggen, zit je nergens aan vast.

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.