VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 5 januari 2021 - Aandelen

Bill Ackman behaalde return van 70% in 2020

door SVEN VAN GASSE

Voor investeerder en miljardair Bill Ackman was 2020, op professioneel gebied, een boerenjaar. Hij behaalde met zijn hefboomfonds Pershing Square een return van 70%. Hiermee verbreekt hij zijn vorige record van 58% dat in 2019 behaald werd.

Een grote verantwoordelijke voor de uitzonderlijke winsten is de marktturbulentie die veroorzaakt werd door de Covid-19 pandemie. Ackman wist perfect te anticiperen op de verwoestende gevolgen die de pandemie met zich meebracht.

Het bedrijf kocht credit default swaps voor obligaties met een uiteenlopende kwaliteit. Deze dienen als verzekering tegen wanbetalingen van de onderliggende bedrijven. Toen het Covid-19 virus de Verenigde Staten bereikte en het land in lockdown ging, werd de kans groter dat verschillende bedrijven hun schulden niet meer zouden kunnen terugbetalen.

De verzekeringen die Ackman in bezit had, stegen hierdoor fors in waarde. Pershing Square kocht de credit default swaps voor zo’n $27 miljoen. Even later wisten ze deze te verkopen voor meer dan $2,6 miljard dollar.

Ackman blijft echter bescheiden over zijn winst, wat in het verleden niet altijd het geval was.
Hij stelt:

Het is moeilijk om over succes te praten wanneer zoveel mensen lijden.

Nieuwe aankopen

Het geld dat verdiend werd met de credit default swaps werd meteen aan het werk gezet. De aandelenprijzen waren ingestort waardoor Ackman aandelen kon kopen aan spotprijzen. Wanneer de beurzen weer herstelden, werd zijn winst alleen nog maar groter.

Niet alles wat Ackman doet is uiteraard succesvol. Hij vergrootte bijvoorbeeld ook zijn positie in Berkshire Hathaway van Warren Buffet tot ongeveer $1 miljard. In mei verkocht hij deze positie echter alweer nadat de beroemde investeerder er niet in slaagde om zich succesvol uit de crisis te wurmen.

Door de andere stevige winsten die geboekt werden, zal Ackman zich niet al te veel zorgen maken over zijn mindere trade in Berkshire Hathaway.

Bron: Markets Insider

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.