Nederland - 29 juni 2021 - Aandelen

Big Tech is opnieuw geliefd bij beleggers

door SVEN VAN GASSE

Big Tech had het een tijdje moeilijk door het risico van een verhoogde regelgeving in verschillende landen. Deze bezorgdheid lijkt echter volledig verdwenen. Big Tech behoort opnieuw tot de lievelingen op Wall Street.

Facebook is dit jaar met bijna 30% gestegen. De sociale mediareus van Mark Zuckerberg is nu meer dan $1 biljoen waard. Facebook is daarentegen niet de enige technologiereus van de Nasdaq die nieuwe mijlpalen bereikt.

Microsoft overschreed vorige week voor de allereerste keer de grens van een waardering van $2 biljoen en voegt zich daarmee bij Apple in één van de meest exclusieve clubjes. Amazon en Alphabet naderen eveneens de grens van $2 biljoen.

Big Tech aandelen presteerden dit jaar wat minder dan andere sectoren omdat Wall Street speculeerde op een rotatie naar waardeaandelen. Beleggers lijken zich echter geen zorgen te maken, ondanks de aanhoudende bezorgdheid over een strengere regelgeving in de Verenigde Staten en andere landen.

Bull markt kan nog aanhouden

Volgens Chad Oviatt, directeur bij Huntington Private Bank, is deze verbluffende reeks nog lang niet voorbij.

Oviatt benadrukte dat de techreuzen, nu de rentetarieven op obligaties relatief laag blijven, tegen lage kosten geld zullen kunnen blijven lenen. Dit geld kunnen zij gebruiken om te blijven groeien door middel van overnames en onderzoek naar nieuwe producten.

Jim Baird, CIO bij Plante Moran Financial Advisors, verklaarde dan weer dat hij niet bezorgd is voor beleggers die nog moeten instappen in deze techreuzen. De winsten groeien volgens Baird zo snel om hun aandelenkoersen te rechtvaardigen.

Baird besluit:

Technologieaandelen zijn nog steeds een essentieel onderdeel van een goede beleggingsportefeuille.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.