Europa - 28 augustus 2019 - Aandelen

Beursplein 5 lager van start

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De AEX index noteerde woensdag kort na de beursgong 0,3 procent lager op 545,40 punten, terwijl de Midkap 0,3 procent prijs gaf.

Onder de hoofdaandelen stond Adyen boven aan met een plus van 0,7 procent. Voorbeurs maakte het bedrijf bekend dat het gaat samenwerken met met het wereldwijde betalingsplatform Alipay.

Aegon was het minst presterende fonds met een daling van 1,3 procent.

In de AMX blonk Boskalis uit met een winst van 2 procent. De grootste daler met 2,4 procent was Besi, na een adviesverlaging door NIBC. De bank haalde Besi en ASMI van zijn kooplijst, op basis van een uitdagende tweede jaarhelft en de hoge waardering.

Onder de kleine aandelen viel Alfen op. De koers steeg 4,7 procent na publicatie van de halfjaarcijfers. De producent van laadpalen voor elektrische auto’s, transformatoren en opslagsystemen voor energie noteerde het afgelopen halfjaar een omzet van 61,6 miljoen euro, een stijging met 50 procent op jaarbasis, onder andere door een sterke groei bij EV-apparatuur en een verdere internationalisering. Alfen herhaalde de outlook voor 2019 waarin het mikt op een omzet van 135 miljoen tot 145 miljoen euro.

Sif Holding noteerde 0,5 procent lager. De Roermondse funderingsspecialist presenteerde beter dan verwachte cijfers. Sif heeft de winstgevendheid in het tweede kwartaal weten op te voeren, zoals ook verwacht. “Het sentiment in offshore windenergie is verder verbeterd”, stelde CEO Fred van Beers. Voor de tweede jaarhelft rekent Sif op een hogere productie. De EBITDA steeg van 4,1 miljoen euro in het eerste kwartaal naar 8,6 miljoen euro afgelopen kwartaal. ING rekende op een stijging naar 6,4 miljoen euro.

De markt beloonde de cijfers van NIBC met 1 procent koersstijging. Het aandeel noteerde 0,2 procent hoger. NIBC heeft in het eerste halfjaar een stabiele winst geboekt op nagenoeg eveneens stabiele inkomsten, terwijl de kosten licht daalden. De nettowinst bedroeg 83 miljoen euro, tegen 84 miljoen euro in de eerste helft van 2018.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel