VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 12 augustus 2019 - Aandelen

Beursblik: welkome wisseling van de wacht bij Aegon

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrek van CEO Lard Friese van NN Group naar Aegon is een welkome verrassing. Dit stelde analist Jason Kalamboussis van KBC Securities maandag.

Lard Friese komt volgens KBC met een sterke track record. “Hij heeft NN opgebouwd tot wat het nu is”, aldus Kalamboussis. Friese zal met ingang van 1 maart 2020 in dienst treden als CEO en zal Alex Wynaendts opvolgen.

Kalamboussis argumenteerde vorig jaar al dat Aegon de pagina eens moest omslaan nadat Wynaendts al sinds 2008 aan het hoofd staat. Volgens de analist zou dit de groep aanzienlijk kunnen veranderen. Hij ziet niet meteen een opsplitsing van de EU/VS-activiteiten, maar wel een snellere, meer wendbare groep met nog verdere desinvesteringen.

Het macro-economisch klimaat zal volgens KBC nog op de aandelen van AEGON wegen, maar de analist verwacht een sterke tweede jaarhelft aangezien de groeiprojecten in de VS zouden moeten beginnen bij te dragen.

Het vertrek van de CEO van NN Group kwam voor KBC wel als een verrassing. “Maar blijkbaar lag er een duidelijk plan voor de opvolging klaar”, aldus KBC. David Knibbe neemt per 1 oktober het stokje van Friese bij NN over.

“Hoewel er waarschijnlijk sprake is van enige verandering, heeft de nieuwe CEO Knibbe de overname van Delta Lloyd doorstaan en heeft hij nu een andere overname te integreren, namelijk de VIVAT Non-Life divisie. De deal wordt echter pas in het eerste kwartaal van 2020 gesloten, waardoor hij de tijd heeft om zijn nieuwe positie in te nemen”, aldus KBC.

KBC handhaafde het koopadvies op NN Group met een koersdoel van 42,50 euro. Het advies voor Aegon staat bij KBC eveneens op Kopen met een koersdoel van 6,00 euro. Het aandeel NN Group steeg maandagochtend 0,6 procent tot 31,17, terwijl Aegon 2,6 procent won op 3,91 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.