Nederland - 25 april 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: Theodoor Gilissen Bankiers verhoogt koersdoel AkzoNobel

(ABM FN-Dow Jones) Theodoor Gilissen Bankiers heeft dinsdag het koersdoel voor AkzoNobel verhoogd van 82,00 naar 86,00 euro met een ongewijzigd Aanbevolen advies.

Volgens analist Joost van Beek kwam PPG Industries met een versoepeling van de voorwaarden en een verhoging van het bod naar buiten, waarmee de kritiekpunten van AkzoNobel verder zijn weggenomen. “Er ligt nu een goede basis om in gesprek te gaan.”

Indien AkzoNobel akkoord zou gaan met het voorstel van PPG, dat 96,75 euro bedraagt, dan realiseert het verf- en chemieconcern “een goede deal” met een “significant” hoger bod dan de 83,00 euro dat PPG aanvankelijk bood.

Van Beek schat de kans op een overname door PPG in op twee derde en rekent op een derde kans voor een zelfstandig scenario.

“De druk van de aandeelhouders op het bestuur zal hierdoor toenemen, terwijl PPG niet afkerig lijkt om vijandig te gaan”, aldus de analist.

Het aandeel AkzoNobel noteerde dinsdag op een iets hoger Damrak 0,9 procent in het groen op 82,63 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.