Europa - 27 augustus 2019 - Aandelen

Stijgende winst Sif verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Sif heeft de winstgevendheid in het afgelopen kwartaal weten op te voeren. Dit is de verwachting van analisten van ING in aanloop naar de kwartaalupdate van de Roermondse funderingsspecialist.

De EBITDA steeg vermoedelijk van 4,1 miljoen euro in het eerste kwartaal naar 6,4 miljoen euro in het tweede kwartaal.

Voor heel 2019 mikt ING op een EBITDA van 38 miljoen euro, waarbij het derde kwartaal 12,5 miljoen en vierde kwartaal zelfs 15 miljoen euro zou bijdragen.

“Sif heeft Borssele 3 en 4, waarbij de prijzen laag waren, inmiddels afgerond, en meldde dat het in het tweede kwartaal projecten heeft opgestart met betere prijzen, maar we verwachten niet dat dit direct hogere EBITA-niveaus in het tweede kwartaal als resultaat had”, aldus analist Tijs Hollestelle van ING, die goed te spreken is over het aantal tenders in aantocht. Toch is er volgens de analist ook vrees voor prijsdruk.

Voor 2019 heeft Sif het orderboek voor 210 kiloton gevuld, zo meldde het bij de cijferupdate in maart. Voor 2020 en daarna onderhandelde Sif op dat moment exclusief over 155 kiloton aan werk.

Inmiddels presenteerde Sif al opdrachten voor Borssele V, Hollandse Kust Zuid en het Vineyard-project in het Amerikaanse Massachusetts. Maar met die laatste loopt het tegen vertraging aan.

Vorige week meldde Sif de tegenslag met de bouw van 84 monopiles voor het Amerikaanse windmolenpark. De monopiles zouden in de eerste helft van 2020 geleverd moeten worden. Volgens Sif is dit echter niet meer haalbaar, omdat er extra onderzoek nodig is of de installatie van de monopiles niet de zeer bedreigde Noord-Atlantische walvis in gevaar brengt. Komende weken hoopt Sif meer zicht te hebben op de vertraging die dit met zich meebrengt.

Ook presenteerde Sif vandaag een nieuwe dienst die het Roermondse bedrijf wil aanbieden op een nieuw terrein in de Rotterdamse haven. Het gaat om het aanbieden van assemblageruimte. Daarvoor heeft het Belgische DEME al een opdracht verstrekt.

Ook andere klanten denkt Sif met deze nieuwe dienst te kunnen bedienen en de funderingsspecialist schat dat het hiermee binnen 2 tot 3 jaar meer dan 10 miljoen euro per jaar aan omzet kan genereren.

Sif opent woensdag voorbeurs de boeken. Dinsdagochtend noteerde het aandeel 0,4 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.