VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 15 augustus 2019 - Aandelen

Beursblik: Solvabiliteit onder druk bij Aegon

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones)Aegon heeft een lagere nettowinst geboekt en de solvabiliteit daalde meer dan vooraf werd ingeschat. Dit stelden de analisten van UBS donderdag.

De verzekeraar rapporteerde een netto winst van 618 miljoen euro, terwijl de analisten uitgegaan waren van een winst die 28 procent hoger zou liggen op 860 miljoen euro. Dit verschil wordt veroorzaakt door fair value verlies door het versterken van de reserves.

De solvabiliteit viel lager uit dan verwacht. De ratio was met name voor het Nederlandse deel significant lager. Deze kwam uit op 152 procent, hetgeen onder de doelstelling van 155 procent is. Omdat de solvabiliteit onder de norm zit, is afgezien van de geplande dividendbetaling over het eerste halfjaar. De analisten van UBS stellen dat het nu van belang is kapitaal op te bouwen om aan de solvabiliteitsdoelstellingen te voldoen. “Er zullen maatregelen van het management moeten komen, om er voor te zorgen dat de geplande dividendbetalingen gedaan kunnen worden”, aldus de analisten.

De Zwitserse bank schrijft de negatieve reactie op de beurs toe aan de zwakkere solvabiliteit, het versterken van de reserves en de druk op de dividendbetalingen.

UBS heeft een Verkoopadvies op Aegon met een koersdoel van 3,90 euro. Het aandeel koerste vanochtend 6,9 procent lager op 3,49 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.