Europa - 26 augustus 2019 - Aandelen

Beursblik: solide groei B&S Group verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) B&S Group heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een solide groei geboekt, waarbij er minder eenmalige posten waren. Dit verwacht analist Tijs Hollestelle van ING in aanloop naar de cijfers van het bedrijf op dinsdag.

De consensus mikt volgens de analist op een autonome groei van circa 7 procent in het afgelopen halfjaar, terwijl ING mikt op een groei van 5,3 procent, vooral gedreven door HTG, internationale distributeur van Liquor en Health- en Beauty- producten.

Fusies en overnames zullen volgens ING vermoedelijk grofweg 8 procent bijdragen aan de omzetgroei in de eerste zes maanden van dit jaar, vooral geholpen door de overname van FNet vorig jaar.

Voor de operationele winst mikt de consensus volgens ING op een EBITDA-resultaat van 51,9 miljoen euro. De implementatie van de IFRS 16-regels zal circa 4,8 miljoen euro bijdragen aan het resultaat.

ING kijk in de cijfers vooral naar de onderliggende winstgevendheid van de B&S -divisie, die in de tweede jaarhelft van 2018 nog te kampen had met hogere luchtvrachttarieven en de vertraagde oplevering van een nieuw warenhuis. Het warenhuis is inmiddels in gebruik genomen, maar zal vermoedelijk pas tegen het einde van het jaar op de volledige capaciteit draaien. Als gevolg zal de winstgevendheid vermoedelijk beter zijn dan in de tweede helft van 2018, maar nog steeds wel onder de niveaus van 2017 en de eerste helft van 2018 uitkomen.

Ook kijkt Hollestelle naar de kasstroom in het afgelopen halfjaar. De consensus houdt rekening met 320 miljoen euro, voor de impact van IFRS 16.

ING heeft een koopadvies op B&S met een koersdoel van 20,50 euro. Het aandeel daalde vanochtend met 1,5 procent tot 13,04 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel