Nederland - 18 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: Sif presteert naar behoren

(ABM FN-Dow Jones) Het eerste kwartaal van 2017 is voor Sif Group okay verlopen, na de uitstekende prestaties van de Roermondse funderingsspecialist een jaar eerder. Dit stelde analist Martijn den Drijver van NIBC donderdag.

Toch steeg het bedrijfsresultaat (EBITDA) slechts minimaal van 17,3 miljoen naar 17,6 miljoen euro. Den Drijver wees daarbij op enkele eenmalige posten. Daardoor was het bedrijfsresultaat in vergelijking tot de 57 kiloton die Sif produceerde wat aan de zwakke kant, aldus de analist. In het eerste kwartaal van 2016 produceerde Sif 46 kiloton.

Sif liet weten op basis van het orderboek dit jaar een genormaliseerd bedrijfsresultaat te zullen halen dat vergelijkbaar zal zijn met de 65,4 miljoen euro een jaar eerder. Dat is minder dan waarop Den Drijver rekende, namelijk een stijging van 7 procent, maar min of meer wel conform de consensus op Bloomberg van 66,8 miljoen euro. De analist sprak van een teleurstelling, maar verklaarde dit door hogere opstartkosten en langduriger onderhoud.

De marktvorser van NIBC zal zijn taxaties voor 2017 “bescheiden” neerwaarts bijstellen in overeenstemming met de door Sif afgegeven outlook.

NIBC, dat recent startte met het volgen van Sif, heeft een Reduceren advies op het aandeel met een koersdoel van 16,50 euro. Den Drijver is beducht voor vertragingen, die de winst negatief zullen drukken.

Het aandeel Sif Group sloot woensdag op een rood Damrak 1,5 procent lager op 19,22 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.