Europa - 21 augustus 2019 - Aandelen

Beursblik: resultaten Heijmans zijn goed

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans heeft in de eerste zes maanden van dit jaar goede resultaten geboekt. Dit stelde analist Bart Cuypers van KBC Securities woensdag in reactie op de cijfers van de bouwer.

Volgens Cuypers rapporteerde Heijmans een lagere omzet dan verwacht, maar lag de EBITDA nog steeds in lijn en overtrof het resultaat na belastingen de verwachtingen. Ook de nettoschuld is gestegen, maar blijft “zeer comfortabel” binnen het convenant, aldus de analist.

Na de sterke prestatie van het aandeel in afwachting van de resultaten, zou de iets lagere omzetverwachting en het op peil houden van de prognose voor de nettoschuld ten opzichte van vorig jaar kunnen leiden tot enige tegenwind voor het aandeel op korte termijn, zo verwacht KBC Securities.

Al met al is de analist evenwel van mening dat de resultaten goed zijn. KBC Securities handhaafde dan ook het Accumuleren advies op Heijmans met een koersdoel van 11,50 euro. Het aandeel daalde woensdagochtend 3,8 procent tot 8,62 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.