Nederland - 8 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: PPG zal met vijandig bod op AkzoNobel komen

(ABM FN-Dow Jones) PPG Industries zal waarschijnlijk met een vijandig overnamebod rechtstreeks aan de aandeelhouders van AkzoNobel komen, nu het bestuur van het Nederlandse concern het laatste overnamebod heeft afgewezen. Dit zei analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers maandag desgevraagd tegen ABM Financial News.

De marktvorser zei niet verrast te zijn door de blijvend afhoudende reactie van het bestuur van AkzoNobel, maar merkte daarbij op dat het concern uit Amsterdam na de laatste afwijzing de gang van zaken niet meer in eigen hand heeft.

Van Beek merkte op dat de aandeelhouders van AkzoNobel zowel bij een overname door PPG als bij het scenario van een zelfstandig AkzoNobel, dat met twee gesplitste divisies wil groeien, risico’s lopen, maar dat de risico’s bij een overname door PPG een stuk kleiner zijn.

Het laatste overnamevoorstel van PPG bestaat uit een bod per aandeel AkzoNobel van 61,50 euro in contanten en 0,357 aandelen PPG Industries.

Theodoor Gilissen Bankiers houdt op AkzoNobel een Aanbevolen advies. Op een rood Damrak noteerde het aandeel maandag 2,8 procent lager op 77,15 euro.

Door: ABM Financial News.

[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.