Nederland - 20 april 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: Philips Lighting boekt meer winst

(ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting heeft in het afgelopen kwartaal op jaarbasis flink meer winst geboekt, maar zag de omzet wel onder druk staan. Dit verwachten analisten van Morgan Stanley in aanloop naar de kwartaalcijfers van het voormalige lichtonderdeel van Philips.

De analisten van Morgan Stanley voorzien dat de omzet in het afgelopen kwartaal is gedaald van 1.702 miljoen euro naar 1.693 miljoen euro. Op autonome basis daalde de omzet met 3,2 procent, aldus de marktvorsers.

In de ramingen van de Amerikaanse zakenbank wordt een gerapporteerd bedrijfsresultaat (EBITA) van 112 miljoen euro verwacht, goed voor een marge van 6,6 procent, hetgeen wel meer is dan de 100 miljoen euro uit de eerste drie maanden van 2016.

Onder de streep restte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 46 miljoen euro, ofwel 0,30 euro per aandeel, aldus Morgan Stanley. In dezelfde periode een jaar eerder rapporteerde Philips Lighting nog een winst van 14 miljoen euro, of 0,09 euro per aandeel.

Morgan Stanley, dat een Gelijkgewogen advies heeft op Philips Lighting, verwacht niet dat de ontwikkelingen uit het vierde kwartaal van 2016 noemenswaardig zijn veranderd. Als gevolg denken de marktvorsers dat het lichtbedrijf nog steeds gebukt gaat onder distributieproblemen in de Verenigde Staten en druk voelt binnen de tak Professional in het Midden-Oosten. Verder verwachten de marktvorsers een versnelde krimp bij Conventional.

Toch mikken de analisten op een hogere winst, vanwege de flinke groei bij de divisie LED. Bovendien waren er in het afgelopen kwartaal geen eenmalige kosten binnen Professional, zo merkte Morgan Stanley op.

De vrije kasstroom kan eveneens een “goede prestatie” laten zien, ondanks seizoensgebonden druk volgens de analisten.

ING kijkt vooral uit naar de aangepaste EBITA-marge van Philips Lighting, die zal aansterken vanwege het zelfhulpprogramma dat de onderneming uitvoert, de sterke ontwikkeling van de kasstroom en de aantrekkelijke kapitaalrendementen.

Volgens ING is Philips Lighting van plan om 300 miljoen euro terug te laten vloeien naar aandeelhouders in 2017 en 2018, hetgeen “de juiste beslissing is” ondanks uitdagende ontwikkelingen in enkele markten. ING heeft een koopadvies op het bedrijf.

Op een groen Damrak koerste het aandeel Philips Lighting donderdagochtend 0,4 procent lager op 27,19 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.