Nederland - 30 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: overname AkzoNobel door PPG minder waarschijnlijk

(ABM FN-Dow Jones) De uitspraak van de Ondernemingskamer maandagavond in de zaak van een aantal grootaandeelhouders tegen AkzoNobel, die het concern vrijwaart van het moeten organiseren van een buitengewone aandeelhoudersvergadering, maakt de kans op een overname door de Amerikaanse sectorgenoot PPG Industries kleiner. Dit stelde analist Stijn Demeester van ING dinsdag in een reactie.

De analist merkte daarbij wel op dat de Ondernemingskamer AkzoNobel opriep om de relaties met aandeelhouders te normaliseren.

De marktvorser concludeerde dat er voor PPG niet veel anders over blijft dan een vijandig bod te doen, maar daar kleven volgens Demeester grote risico’s aan, vanwege de beschermingsconstructie van AkzoNobel en bezwaren van de toezichthouders op het vlak van mededinging.

Demeester blijft er vooralsnog van uitgaan dat AkzoNobel zelfstandig blijft en handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 80,00 euro voor het aandeel.

Op een rood Damrak was AkzoNobel dinsdagochtend de grootste daler in de AEX met een min van 1,5 procent op 75,26 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.