Nederland - 27 april 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: markt hoopt op uitblijven verrassingen Gemalto

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van Gemalto zouden weinig verrassing moeten opleveren, nadat de digitale beveiliger eind maart al een waarschuwing afgaf.

Gemalto waarschuwde toen voor een 7 tot 9 procent langere omzet tegen constante wisselkoersen in het eerste kwartaal als gevolg van tegenwind bij de betalingsactiviteiten in de Verenigde Staten. Dit jaar zullen de betaalactiviteiten 100 miljoen euro minder omzet opleveren, denkt de onderneming.

De lagere omzet betekent volgens de digitale beveiliger dat de operationele winst dit jaar vergelijkbaar zal zijn met die in 2016, toen de operationele winst 453 miljoen euro bedroeg. Eerder mikte Gemalto nog op een operationele winst van 500 miljoen tot 520 miljoen euro.

Eind oktober 2016 stelde Gemalto ook al de winstverwachting voor 2017 neerwaarts bij. Daarvoor mikte de onderneming nog op een operationele winst van 660 miljoen euro.

De winstwaarschuwing van Gemalto in maart werd in de markt slecht ontvangen, wat tot een fikse aderlating van de koers leidde.

Volgens analist Corné van Zeijl van Actiam zette Gemalto met de winstwaarschuwing vooral de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van het bedrijf op het spel. De analist vindt het “totaal onverklaarbaar” dat Gemalto de winstwaarschuwing niet heeft verwerkt in de laatste kwartaalcijfers van het bedrijf, die begin maart verschenen. “In de afgelopen weken is er nooit zoveel gebeurd, dat Gemalto nu pas met een outlookverlaging moest komen.”

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs besloot om het aandeel van de verkooplijst te halen, nadat het aandeel op dat moment circa een vijfde aan beurswaarde was verloren door de winstwaarschuwing.

Gemalto maakt de kwartaalcijfers vrijdag voorbeurs bekend. Het aandeel noteerde donderdag 2,4 procent lager, terwijl de AEX circa een half procent verloor.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.