Europa - 20 augustus 2019 - Aandelen

ING verlaagt koersdoel Aegon

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones)  ING heeft zijn koersdoel voor Aegon verlaagd van 5,50 naar 5,00 euro, maar handhaafde het koopadvies na de halfjaarcijfers van de verzekeraar.

Reden voor de koersdoelverlaging is de toegenomen onzekerheid over de capaciteit van de Nederlandse entiteit om een bijdrage te leveren aan het dividend, in combinatie met de forse daling van de rendementen op tienjarige Amerikaanse staatsleningen.

De onderliggende resultaten van Aegon waren beter dan verwacht, stelde analist Albert Ploegh. De koers ging echter onderuit omdat de Nederlandse verzekeraar geen dividend doorsluisde naar de groep, vanwege de tegenvallende solvabiliteit.

Kapitaaltekorten bij Aegon Nederland zijn een terugkerend probleem, wat de hardvochtige marktreactie verklaart, volgens Ploegh. Toch ziet hij de tegenvaller als tijdelijk. Het kapitaalverlies wordt uiteindelijk goedgemaakt door snellere kapitaalgroei. Hij ziet Aegon Nederland in 2020 weer dividend uitkeren en voor nu levert de Japanse joint venture de ontbrekende contanten voor het dividend aan de groep.

Aegon kijkt intussen hard naar opties om de kapitaalpositie in Nederland te verbeteren. Omdat de focus gericht moet zijn op het herstellen van het dividend door de Nederlandse entiteit, zal een herverzekeringstransactie waarschijnlijk de eerste stap zijn, denkt de analist, omdat een private equity-deal normaal gesproken meer tijd vergt. Een strategische deal met private equity kan wel interessant zijn en kan in diverse vormen worden gegoten

Frisse Friese 

Na de onverwachte CEO-wissel is volgens Ploegh grote vraag of de kersverse topman Lard Friese, afkomstig van NN Group, de structuur van de groep zal gaan veranderen. Sinds de biedingsoorlog om Vivat is het Nederlandse verzekeringslandschap veranderd, omdat er enorme belangstelling blijkt te zijn van private equity voor de Hollandse polissen.

Aegon noteerde dinsdag vlak op 3,63 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.