Europa - 13 augustus 2019 - Aandelen

Hogere winst Aegon in verschiet eerste jaarhelft

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Aegon zal donderdag naar verwachting een hogere winst rapporteren over het eerste halfjaar van 2019. Dit is de verwachting  van een door het concern zelf samengestelde consensus. Er werkten 20 analisten aan mee.

De Nederlandse verzekeraar komt donderdag voorbeurs met halfjaarcijfers.

De mediane verwachting voor het onderliggend resultaat voor belastingen bedraagt 988 miljoen euro, in vergelijking met 1.064 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De verwachtingen variëren daarbij van 938 miljoen euro tot 1.089 miljoen euro.

Onder de streep resteert volgens de mediane consensus een nettowinst van 860 miljoen tegenover 491 miljoen euro in de eerste helft van 2018. Daarbij bedroeg de laagste raming 585 miljoen euro, terwijl de hoogste raming uitging van een nettowinst van 1.107 miljoen euro.

De Solvency II ratio komt volgens de verwachting van analisten mediaan uit op 204 procent, tegenover 211 procent eind december 2018 en 215 procent eind juni 2018.

Laatste wapenfeit rond de Nederlandse verzekeraar is dat Lard Friese, de CEO van NN Group, de nieuwe bestuursvoorzitter van Aegon wordt. Analist Jason Kalamboussis van KBC Securities sprak van een welkome verrassing. Friese komt volgens KBC met een sterke track record. “Hij heeft NN opgebouwd tot wat het nu is”, aldus Kalamboussis. Friese zal met ingang van 1 maart 2020 in dienst treden als CEO en zal Alex Wynaendts opvolgen.

“Verzekeraars hebben vaak een troebele balans en daardoor is vertrouwen in het management van groot belang. Het vertrouwen van beleggers in Aegon is duidelijk beperkt gezien de lage waardering”, merkten analisten van online broker LYNX. op. “Mocht Aegon echter het vertrouwen terugwinnen, dan kunnen huidige beleggers in Aegon mooie rendementen tegemoet zien. De risico’s zijn echter dat de rente blijft zakken. Aegon is sowieso erg georiënteerd op de VS vergeleken met Nederlandse concurrenten. Dat zorgt ervoor dat de risico’s voor Aegon vooral zitten in een lagere Fed-rente en meer faillissementen in de VS”, aldus LYNX.

Outlook

Tijdens de publicatie van de jaarcijfers half februari gaf Aegon nieuwe doelen af voor de komende drie jaar. In de periode 2019 tot en met 2021 wil de verzekeraar bij elkaar 4,1 miljard euro kapitaal genereren. Daarvan wil Aegon 45 tot 55 procent uitkeren als dividend, of 1,85 miljard tot 2,25 miljard euro. Het rendement op eigen vermogen zou jaarlijks meer dan 10 procent moeten zijn. Aegon blijft net als in de voorgaande periode streven naar een solvabiliteit tussen 150 en 200 procent en een kasoverschot in de holding van 1,0 miljard tot 1,5 miljard. Aegon handhaaft ook zijn doelstelling voor de schuldpositie op 26 tot 30 procent.

Aegon noteerde dinsdag op een rood Damrak 0,3 procent lager op 3,77 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.