Nederland - 6 juni 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Gewaagde overname door ArcelorMittal

(ABM FN-Dow Jones) Investeerdersgroep Aminvestco, waar ArcelorMittal deel van uit maakt, lijkt een redelijk gewaagde stap te hebben genomen met de voorgenomen overname van staalfabriek Ilva, al zal de acquisitie wel synergievoordelen kunnen opleveren. Dit stelde analist Corné van Zeijl van Actiam dinsdag tegenover ABM Financial News.

Vanochtend werd bekend dat Aminvestco door de Italiaanse minister Carlo Calenda van Economische Ontwikkeling is verkozen om Ilva over te nemen. De investeerdersgroep betaalt volgens het ministerie 1,8 miljard euro voor de Italiaanse staalfabriek en zal bovendien 2,4 miljard euro investeren in onder meer het milieuvriendelijker maken van de fabriek.

Van Zeijl stelde dat er al lange tijd interesse is voor een overname van de fabriek. De Italiaanse overheid kocht de fabriek op na de vele problemen omtrent milieuvervuiling, zo wist de marktvorser te vertellen. Volgens de analist van Actiam lijkt het erop dat Aminvestco een redelijk hoge prijs betaalt voor de staalfabriek, zeker in het licht van de extra investeringen die nodig zijn.

De marktvorser sprak van een “gewaagde overname”, maar wel een die de nodige synergievoordelen kan opleveren. “De fabriek heeft meer toegevoegde waarde onder de vleugels van Aminvestco dan onder die van de Italiaanse overheid”, aldus Van Zeijl, die gelooft in de overnamestrategie van topman Lakshmi Mittal. “Mittal lijkt niet uit te zijn op het vergroten van marktaandeel, maar op het realiseren van synergievoordelen.”

Op een licht rode beurs leverde het aandeel ArcelorMittal dinsdag 2,8 procent in.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.