Europa - 19 augustus 2019 - Aandelen

Beursblik: gedifferentieerd veiligheidsprofiel filgotinib van Galapagos mogelijk in gevaar

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De waarschuwing van de Amerikaanse toezichthouder FDA dat patiënten die worden behandeld met AbbVie’s Rinvoq kans lopen op trombose, kan het gedifferentieerde veiligheidsprofiel van Galapagos’ filgotinib in gevaar brengen. Dit stellen analisten van Jefferies maandag in een rapport.

Conform verwachting gaf de FDA akkoord voor het gebruik van AbbVie’s ontstekingsremmer Rinvoq bij reumatoïde artritis. “Belangrijker is dat de toezichthouder een zogenoemde black box-waarschuwing afgaf voor trombose, die optrad bij patiënten die werden behandeld met de ontstekingsremmer van AbbVie. Dit suggereert volgens de marktvorsers dat het risico op trombose ook kan gelden voor andere ontstekingsremmers zoals filgotinib van Galapagos.

Jefferies sluit dan ook niet uit dat er een black box-waarschuwing komt voor filgotinib, ondanks dat het Fase III FINCH-onderzoek suggereert dat het veiligheidsprofiel van filgotinib beter is dan bij andere middelen.

Een sectorbrede black box-waarschuwing kan volgens Jefferies evenwel nadelig zijn voor het gedifferentieerde veiligheidsprofiel filgotinib.

De analisten merkten op dat de FDA akkoord gaf voor een dagdosis van 15mg, terwijl Galapagos een verzoek heeft ingediend voor twee dagdosissen in Europa.

Jefferies handhaafde het Houden advies op Galapagos met een koersdoel van 180,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.