Nederland - 10 april 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: Fagron begint 2017 met hogere omzet

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in het eerste kwartaal van 2017 een hogere omzet behaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit is de gemiddelde verwachting van de markt.

De consensus ligt op een omzet van 110,3 miljoen euro in het eerste kwartaal van dit jaar, waar de opbrengsten in dezelfde drie maanden in 2016 uitkwamen op 107,8 miljoen euro. Op autonome basis is de omzet volgens de analistenconsensus met 1,0 procent gestegen, waar in het eerste kwartaal van vorig jaar nog sprake was van een forse autonome omzetdaling van 14 procent.

Analist Matthias Maenhaut van ING zit met zijn verwachtingen iets onder die van de markt. De marktvorser voorziet over het eerste kwartaal een omzet van 109,2 miljoen euro, dus wel hoger dan een jaar eerder, terwijl de autonome omzet in de eerste drie maanden van 2017 volgens Maenhaut met 0,7 procent is gedaald.

De analist zit onder de consensus omdat hij nog steeds een negatieve impact ziet van het Amerikaanse vergoedingensysteem, en omdat de faciliteit voor steriele bereidingen in Wichita in de Amerikaanse staat Kansas pas richting het eind van het afgelopen kwartaal operationeel werd. Fagron hoopt met de faciliteit binnen drie tot vijf jaar een omzet te behalen van 100 miljoen euro.

“We verwachten dat de opbrengsten bij US Essentials & Trademarks rond het niveau van het vierde kwartaal is gestabiliseerd”, aldus Maenhaut, die verder een autonome omzetstijging bij constante wisselkoersen van 1,3 procent voorziet in Europa en van 1,5 procent in Zuid-Amerika.

Geen guidance 2017

Bij de jaarcijfers in februari kwam de magistrale bereider niet met een concrete outlook voor het huidige boekjaar. Destijds zei Fagron wel dat men positief is over de mogelijkheden in de markten waarin het bedrijf actief is.

Analist Maenhaut van ING verwacht ook bij de trading update van donderdag geen concrete guidance voor 2017. De gemiddelde analistenconsensus voor heel het boekjaar ligt op een omzet van 455 miljoen euro en een terugkerend bedrijfsresultaat (REBITDA) van 96 miljoen euro. In 2016 kwam de omzet uit op 421,8 miljoen euro en de REBITDA op 90,6 miljoen euro.

Koerssprong

Het aandeel Fagron zat de afgelopen tijd flink in de lift, zonder dat er groot nieuws was. Sinds het begin van het jaar is de beurswaarde inmiddels met bijna 19 procent toegenomen. Op een licht lagere beurs noteerde het aandeel Fagron maandagmiddag circa een half procent in de plus op 11,57 euro.

Donderdag voorbeurs komt Fagron met omzetcijfers over de eerste drie maanden van het jaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.