Nederland - 3 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel voor DSM

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft woensdag het koersdoel voor DSM verhoogd van 66,00 naar 69,50 euro met een ongewijzigd Outperform advies.

Analist Chris Counihan heeft na de sterke kwartaalresultaten de EBITDA taxaties gemiddeld met 2 procent opwaarts bijgesteld.

Hij schat het risico op schade door de ontwikkeling van vitamineprijzen minimaal in en voorziet goede mogelijkheden voor groei van het EBITDA-resultaat in 2017 als gevolg van kostenbesparingsprogramma’s hoog in.

Operationeel presteert DSM in de Nutrition em Materials segmenten beter dan het marktgemiddelde en dat weerspiegelt zich zowel in de omzet als in het resultaat, aldus de analist. Hij ziet daarbij voor de periode na 2018 ook mogelijkheden om de operationele marges ten opzichte van sectorgenoten te verbeteren.

Counihan merkte verder op dat aanstaande desinvesteringen voor een flexibele balans zullen zorgen die ruimte biedt voor zowel dividendbetaling aan aandeelhouders, als voor acquisities. Daarbij zou op termijn ook het afstoten van Materials aanvullende waarde kunnen creëren, meent de analist.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel DSM woensdag 0,2 procent lager op 66,35 euro.

Door: ABM Financial News.

[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.