Nederland - 25 april 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: Bryan Garnier verhoogt koersdoel Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Bryan Garnier heeft dinsdag het koersdoel voor Heineken verhoogd van 83,00 euro naar 87,00 euro, met handhaving van het Kopen advies, na de sterke eerstekwartaalcijfers en recent aangekondigde overnames.

Na een update van het model kwamen de ramingen voor de operationele winst van Heineken in 2017 en 2018 respectievelijk 3 procent en 5 procent hoger uit, stelde analist Nikolaas Faes in een rapport.

Na een beperkte autonome groei van 0,6 procent in het eerste kwartaal verwachten de analisten dat de volumegroei de komende kwartalen aantrekt, met name ook afgezet tegen het zwakke tweede kwartaal van 2016. Het premium-merk Heineken bleef in het eerste kwartaal groeien met 2,5 procent, wat goed is voor de marge en de productmix.

De overname van Punch Taverns maakt Heineken de derde uitbater van bierpubs in Engeland en verhoogt de waarde van het concern met zo’n 2 procent, stelde Bryan Garnier. Mededingingskwesties kunnen volgens analist Faes nog roet in het eten gooien.

De overname van Kirin Brazil verdubbelt de aanwezigheid van Heineken in Brazilië, tot een marktaandeel van 19 procent. De overname zal volgend jaar nog verlies draaien, maar Faes rekenen op een winstbijdrage van 80 miljoen euro in 2019.

Heineken noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 82,42 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.