Nederland - 22 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel ING

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor ING Groep verhoogd van 12,50 naar 13,00 euro, met handhaving van het koopadvies, na een bezoek van de nieuwe CFO Koos Timmermans. Dit bleek maandag uit een rapport van het Londense analistenhuis.

Analist James Chappell blijft van mening dat ING een winnaar is in de bankensector op de lange termijn, maar denkt wel dat het moeilijk wordt voor de bank om de marge op 150 basispunten te handhaven, als de rente nog langer laag blijft.

Met name in de benadering van IT maakt de bank het onderscheid. De keuze voor standaardisering van producten, en centralisering van data en een goed begrip bij de bank hoe om te gaan met klanten zouden ING in een positie moeten brengen om omzetverlies te beperken, nu de nieuwe betaaldienstrichtlijn van kracht wordt, volgens Berenberg.

Door de recente overeenkomst met lokale vakbonden in België is de manier waarop daar kostenbesparingen worden gerealiseerd veranderd, stelde Chappell verder. ING blijft wel op koers om het kostenbesparingsdoel van 900 miljoen euro te halen zonder extra reorganisatiekosten.

Berenberg gelooft niet dat ING overtollig kapitaal heeft dat aan aandeelhouders kan worden teruggegeven. Elk overschot valt volgens de analist toe aan de toezichthouder.

Het aandeel ING Groep sloot vrijdag 1,2 procent hoger op 15,09 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.