Nederland - 19 mei 2017 - Banksector
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft het koersdoel op ABN AMRO verhoogd van 25,00 euro naar 27,00 euro en handhaafde het advies op Overwogen, in reactie op de kwartaalcijfers die de bank donderdag publiceerde.

De conservatieve aanpak van het kapitaalbeheer stelt de bank volgens Barclays goed in staat om eventuele nieuwe regels aan te kunnen.

Barclays vindt het interessant dat de aandelenkoersen van Franse banken en banken in de Benelux alleen het gewone cash dividend inprijzen en niet de potentiële excessieve kapitaalrendementen in 2019 en daarna, wat volgens hen suggereert dat mogelijk inkoopprogramma’s van eigen aandelen niet goed worden weerspiegeld in de aandelenkoers van ABN AMRO.

Daarnaast redeneren de analist van Barclays dat de stijgende vraag naar huishoudelijke leningen de groeikloof dicht met het meer internationaal gediversifieerde ING, waardoor de druk voor ABN AMRO afneemt om groei te genereren uit risicovolle segmenten.

Barclays spreekt van robuuste vooruitzichten op de korte termijn. Het aandeel ABN AMRO sloot donderdag op een rood Damrak 0,3 procent hoger op 23,30 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.