Europa - 22 augustus 2019 - Aandelen

Beursblik: Adyen overtreft verwachtingen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Voor de tweede keer op rij weet Adyen te verrassen wat betreft de kosten in het afgelopen halfjaar, wat resulteert in een EBITDA en resultaat die aanzienlijk hoger liggen dan de analistenconsensus. Dit stelde analist Thomas Couvreur van KBC Securities donderdag in reactie op de cijfers van het fintechbedrijf.

Maar voor de waardering waarop Adyen zich momenteel bevindt, is de omzet volgens de analist veel belangrijker. “Die versloeg ook de verwachtingen, zij het een stuk genuanceerder”, aldus Couvreur.

Gezien de lichte misser in februari besloot de analist om de volumeschattingen te behouden en te wachten op bevestiging in de jaarresultaten. Wat het eindresultaat betreft, verwacht de analist niet dat de huidige groei houdbaar zal zijn bij deze kostenniveaus, aangezien dit ook “volledig in tegenspraak” zou zijn met de herhaalde managementrichtlijnen.

KBC Securities handhaafde het Reduceren advies op Adyen met een koersdoel van 605,00 euro. Het aandeel Adyen daalde vanochtend met 3,0 procent tot 659,20 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel