Europa - 2 juni 2020 - Beursbrink

Berenberg zet TUI op verkooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones)  Berenberg heeft het aandeel TUI op de verkooplijst gezet, na een verlaging van het koersdoel van 9,50 naar 3,50 Britse pond. Dat meldde de bank dinsdag in een rapport.

Het aandeel is sterk opgeveerd na de versoepeling van de reisbeperkingen, maar de analisten van Berenberg denken dat het nog lang zal duren voordat de Duitse reisorganisatie weer over een sterke financiële positie beschikt.

Zelfs als de deal met Hapag-Lloyd slaagt, lijkt een emissie van nieuwe aandelen onontkoombaar, concluderen de analisten, die daarom het aandeel op dit moment onaantrekkelijk noemen.

Berenberg wijst erop dat TUI sterk afhankelijk is van dividenden van joint ventures en aanverwante bedrijven, met name TUI Cruises, en verwacht dat deze dividenden de komende twee jaar minimaal zullen zijn, waardoor  245 miljoen euro per jaar aan contanten wordt misgelopen.

De kasstroom van de geconsolideerde activiteiten is zwak en zal in 2021 nog zwakker zijn door de verwachte economische tegenwind.

De schuld, die volgens Berenberg rond 7,5 miljard euro ligt, in plaats van het recente gerapporteerde cijfer van 2 miljard euro, kan daardoor maar mondjesmaat worden afgelost. Extra kosten vanwege het gebruik van vouchers komen daar nog bij.

Het aandeel sloot maandag op 4,54 pond.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments