Europa - 12 maart 2020 - Aandelen

Berenberg verlaagt koersdoel PostNL

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor PostNL verlaagd van 2,70 naar 1,90 euro met handhaving van een koopadvies. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van de Duitse zakenbank.

Berenberg betoogde donderdag dat het bedrijf dit jaar een overgangsjaar beleeft en een terughoudende outlook afgaf voor zowel post als pakjes, looninflatie die verband houdt met regelgeving, eenmalige posten en uitgesteld dividend, die voor een belangrijk deel de koersdaling voor zijn rekening neemt, aldus de bank.

Daarnaast zien de Amerikanen wel synergievoordelen in de overname van Sandd, waar meer volume mee wordt binnengehaald, ofschoon de verschuiving naar internet intens blijft.

Voor 2020 raamt Berenberg de volumedaling voor de briefpost op 9 procent autonoom.

Apart van de operaties ziet PostNL de pensioenkosten volgens Berenberg oplopen van 200 miljoen euro naar 300 miljoen euro in 2020, en dat drukt volgens de bank zwaar op de kaspositie van het postbedrijf.

Toch is PostNL volgens de analisten goedkoop. Beleggers onderschatten volgens Berenberg de winst en de vrije kasstroom in 2021. In de ogen van de bank is het dan ook de moeite om geduld op te brengen met een belegging in PostNL.

Het aandeel PostNL sloot woensdag 2,8 procent lager op 1,15 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.