Europa - 3 februari 2020 - Beursbrink

Berenberg verlaagt koersdoel OCI

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft maandag het koersdoel voor OCI verlaagd van 24,00 naar 22,00 euro bij een ongewijzigd koopadvies.

Analisten van Berenberg merkten op dat aandelen OCI in de afgelopen twee weken ondermaats presteerden ten opzichte van de chemiesector. In het licht van de gestabiliseerde prijzen van ethanol en ureum dit jaar, is Berenberg van mening dat OCI het grootste slachtoffer werd van de risicoaversie op de beurs, vanwege de hoge schuldpositie van het bedrijf.

Dit jaar zal dan ook vooral draaien om het terugbrengen van de schulden, waarbij het volgens de analisten belangrijk is dat OCI volumegroei zal laten zien, nadat de fabrieken van OCI het afgelopen jaar regelmatig onverwacht stil stonden.

Berenberg stelde de ramingen voor de EBITDA in 2020 en 2021 met circa 4 procent neerwaarts bij vanwege een voorzichtige blik op de volumegroei. De analisten blijven wel onverminderd positief over het aandeel OCI, dat tegen een flinke korting wordt verhandeld ten opzichte van Amerikaanse sectorgenoten.

Het aandeel OCI sloot vrijdag 0,8 procent lager op 15,60 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.