Nederland - 18 augustus 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Berenberg verlaagt koersdoel Intertrust

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel op Intertrust verlaagd van 21,00 naar 19,00 euro bij een handhaving van het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport van de Duitse zakenbank.

Het trustkantoor komt volgende week donderdag met cijfers over het tweede kwartaal, maar gaf een aantal weken geleden alvast een negatief voorproefje. Intertrust liet weten dat in de verslagperiode sprake was van een autonome krimp van 0,1 procent, tegenover een groei van ruim 4 procent in de eerste drie maanden van het jaar, terwijl ook de omzetgroei voor heel het jaar vermoedelijk onder de eerder afgegeven verwachting uit zal komen. In het tweede kwartaal was met name de omzetontwikkeling in Nederland negatief, aldus het trustkantoor. Berenberg verwacht dat de omzet in Nederland in het tweede kwartaal met 8 procent is gekrompen, na een groei van 3,7 procent in het eerste kwartaal.

“We hadden verwacht dat het type activiteiten van Intertrust zou leiden tot een sterke omzetontwikkeling, maar gezien de recente waarschuwing is dat niet het geval”, stelden de analisten in hun rapport.

Berenberg vond de koersdaling van circa 18 procent sindsdien evenwel overtrokken, zeker wanneer afgezet tegen de eigen taxaties voor de winst per aandeel, en handhaaft daarom het koopadvies. De analisten verwachten dat de winst per aandeel in de jaren 2017, 2018 en 2019 respectievelijk 8,9 en 10 procent lager uit zal komen dan eerder voorzien.

Het aandeel Intertrust sloot donderdag 0,5 procent lager op 14,79 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.