VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 30 maart 2020 - Beursbrink

Berenberg verlaagt koersdoel IMCD

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor IMCD verlaagd van 90,00 euro naar 75,00 euro maar handhaaft het koopadvies, op basis van het groeiperspectief. Dit bleek maandag uit een sectorrapport van de zakenbank.

Het koersdoel is gebaseerd op de directe impact van de economische verstoring door het coronavirus en op de verwachte impact van de recessie die gaat volgen op de distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten.

IMCD zou wel eens nieuwe exclusieve distributieovereenkomsten kunnen sluiten door de crisis, in plaats van klandizie verliezen, vermoeden de analisten.

De volumes voor de sector zullen lager worden door de crisis, met druk op het industriële segment in de rest van het jaar. Maar bijna de helft van het bedrijf bedient de farmaceutische industrie, de voedingsindustrie, persoonlijke verzorging en schoonmaakmiddelen. Deze segmenten zullen redelijk overeind blijven en de laatste twee zullen mogelijk zelfs groeien.

Betalingsuitstel van kleine klanten is waarschijnlijk en daarom zal IMCD fors meer werkkapitaal moeten aanhouden.

De analisten verwachten echter dat IMCD niet snel in de problemen zal komen met zijn afspraken met de bank, zelfs niet als de winst en het werkkapitaal zich tamelijk dramatisch ontwikkelen, maar de situatie kan nog slechter uitpakken dan Berenberg verwacht.

In het laatste geval zou het intrekken van het dividend soelaas bieden. Dat is nooit leuk, aldus Berenberg, maar slechts weinig beleggers zullen in IMCD zitten voor het dividend, denkt de bank. Daardoor zal de marktreactie in dat geval ook meevallen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.