Europa - 15 januari 2020 - Aandelen

Berenberg verhoogt koersdoel RELX

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor het aandeel RELX verhoogd van 19,30 naar 2,120 Britse pond met handhaving van het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van Berenberg.

De zakenbank betoogde dat RELX ondanks alle geopolitieke onzekerheden in staat blijft een gematigde, maar solide groei te realiseren.

Berenberg verwacht voor 2020 met de terugkeer van klanten een hervatting van de autonome groeiversnelling. Tegelijkertijd voorziet de bank dat de belangrijkste markt voor RELX, de Verenigde Staten, een terugval laat zien, terwijl de tak beurzen en conferenties in 2020 naar verwachting robuust blijft.

De taxaties zijn door Berenberg verhoogd op basis van een herstel van de koers van het Britse pond, terwijl de recente overname van ID Analytics ook door de bank is verwerkt.

De koers van het aandeel beschouwt Berenberg niet als laag, maar wees er woensdag wel op dat er sprake is van een korting ten opzichte van de koers van concurrent Wolters Kluwer, ondanks dezelfde karakteristieken op financieel vlak. Daarbij biedt RELX een rendement van 5 procent op de vrije kasstroom.

Het aandeel RELX sloot dinsdag op een groen Damrak 1,8 procent hoger op 23,09 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel