Europa - 4 februari 2020 - Aandelen

Berenberg verhoogt koersdoel PostNL licht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor PostNL verhoogd van 2,65 naar 2,70 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek uit een sectorrapport van de zakenbank.

Het belooft volgens de analisten een moeilijk jaar te worden voor PostNL. Het dividend is opgeschort en de investeringen in pensioenbetalingen zitten op een piek. Verder moet het overgenomen Sandd worden geïntegreerd.

“Wij denken dat het de moeite is om hier doorheen te kijken naar 2021, als de synergieën goed beginnen bij te dragen en een stabiele groei van de pakketten de winst en de vrije kasstroom begint aan te jagen”, schreven de analisten.

Ook voorzien zij dat de druk op de postvolumes zal afnemen als Sandd eenmaal is geïntegreerd.

Door deze acquisitie verwacht Berenberg niet dat PostNL in de komende 12 maanden dividend zal uitkeren. Dit is ook één van de redenen dat PostNL 30 procent goedkoper is dan sectorgenoten. Pas in 2021 is er kans dat dit zal verbeteren.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.