Europa - 22 maart 2022 - Aandelen

Berenberg verhoogt koersdoel OCI

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor het aandeel OCI verhoogd van 33,00 naar 40,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van Berenberg.

Daarin motiveerde de bank het hogere koersdoel met de opgelopen stikstofprijzen na de inval van Oekraïne door Rusland, de afname in de Europese stikstofcapaciteit als gevolg van de hoge gasprijzen en de opgelopen prijzen voor gewassen, waardoor boeren hogere prijzen voor kunstmest betalen.

Berenberg verwacht verder dat de onderneming dit jaar voor circa 1 miljard dollar aan de aandeelhouder teruggeeft, waarvan 650 miljoen dollar in de eerste helft van dit jaar, dankzij hogere winsten en de verkoop van de methanoltak. “Beleggers kunnen hoge dividenden verwachten”, aldus de analisten.

Het aandeel van joint venture Fertiglobe is sinds de oorlog in Oekraïne 40 procent opgelopen en dat ondersteunt een verdere koersstijging voor het aandeel OCI. Volgens Berenberg is het belang van 50 procent van OCI in de joint venture goed voor circa 26,50 euro per aandeel OCI.

Het aandeel OCI sloot maandag op 30,72 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.