Europa - 15 december 2021 - Aandelen

Berenberg verhoogt koersdoel Avantium

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft woensdag het koersdoel voor Avantium verhoogd van 5,20 naar 8,40 euro bij handhaving van het koopadvies.

Een belegging in Avantium ging in de afgelopen twee jaar gepaard met de nodige zorgen onder beleggers of het bedrijf wel in staat was om de duurzame kunststof PEF op de markt te brengen, vanwege vertragingen en financieringsproblemen, aldus analisten van Berenberg.

Veel van deze risico’s zijn volgens de marktvorsers inmiddels van tafel. Avantium nam afgelopen week de definitieve investeringsbeslissing om een nieuwe duurzame FDCA fabriek te bouwen in de provincie Groningen. Dit besluit markeert volgens Avantium een belangrijke mijlpaal voor de verdere ontwikkeling en commercialisering van de duurzame kunststof PEF, waarvan FDCA de belangrijkste bouwsteen voor is.

“Avantium kan nu PEF naar de markt brengen, waardoor de eerste verkopen in 2024 worden verwacht”, aldus Berenberg. De productie van FDCA is volgens Berenberg de grootste uitdaging in de productie van PEF en Avantium slaagt er volgens Berenberg in om zijn technologie hier efficiënt voor in te zetten.

Hoewel de aandelen al flink aantrokken sinds de investeringsbeslissing werd genomen, staan ze nog steeds beduidend lager dan ten tijde van de beursgang in 2017, terwijl de commercialisering nu een stap dichterbij is, aldus de analisten.

Het aandeel Avantium sloot dinsdag op 4,83 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.