Europa - 28 april 2020 - Beursbrink

Berenberg verhoogt koersdoel Ahold Delhaize

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor Ahold Delhaize verhoogd van 19,60 naar 20,20 euro met een onveranderd Houden advies. Dit bleek uit een sectorrapport van de zakenbank.

Op 7 mei komt de supermarktketen met de cijfers over het eerste kwartaal, maar Berenberg bestempelde deze nu al als “uitzonderlijk” goed. Ahold kwam al met groeicijfers en dat betekent dat beleggers op 7 mei vooral naar de winstontwikkeling zullen kijken. “En die zal robuust zijn”, denkt analist Thomas Davies.

De analist houdt er rekening mee dat Ahold Delhaize “conservatief” zal zijn in zijn verwachtingen voor het lopende tweede kwartaal en heel 2020. Toch zal de eerder afgeven jaaroutlook volgens Davies niet worden aangepast, en dat geldt ook voor het dividend en de inkoop van eigen aandelen.

Berenberg verlaagde wel de ramingen voor 2020 vanwege een lagere verkoop van brandstof en non-food. Ook zal de EBIT lager uitvallen dan aanvankelijk voorzien, aldus Davies, vanwege de kosten die de corona-uitbraak met zich meebrengt.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot maandag op 22,95 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel