VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 11 december 2020 - Aandelen

Berenberg verhoogt koersdoel Aegon

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor Aegon verhoogd van 3,20 naar 3,40 euro bij handhaving van het koopadvies.

Volgens analisten van Berenberg is uitvoering van de plannen van Aegon nu belangrijk. De marktvorsers zijn te spreken over de plannen van de verzekeraar om minder gevoelig te worden voor de renteontwikkelingen, de volatiele solvabiliteit, schulden en risico’s.

Ook de focus op minder kapitaalintensieve activiteiten noemden de analisten aantrekkelijk. Op deze manier kan Aegon hoogwaardige diensten aanbieden met betrouwbare, duurzame kasstromen en dividenden.

Volgens Berenberg is er maar één manier om de markt te overtuigen van de transformatie en dat is door deze succesvol te implementeren. Berenberg ziet drie mogelijke aanjagers voor het aandeel, waaronder de verkoop van de Amerikaanse variabele annuïteiten-activiteiten in 2021 en een stijging van de premie-inkomsten uit de Nederlandse levensverzekeringentak van 25 miljoen euro in het vierde kwartaal naar 80 miljoen euro in de komende 24 maanden. Ook een eerste inkoopprogramma van eigen aandelen in de komende 24 tot 36 maanden kan een aanjager zijn volgens Berenberg.

Berenberg verhoogde verder de ramingen voor het dividend per aandeel voor 2023 van 0,21 naar 0,25 euro per aandeel, in lijn met de doelstellingen van Aegon. De ramingen voor het dividend per aandeel voor 2020 tot 2022 werden niet aangepast. Voor 2020 rekent Berenberg op een dividend van 0,12 euro per aandeel en voor 2022 op 0,19 euro.

Het aandeel Aegon sloot donderdag 2,0 procent lager op 3,10 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.