Europa - 30 maart 2021 - Aandelen

Berenberg verhoogt koersdoel Adyen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor Adyen verhoogd van 1.500 naar 1.700 euro bij handhaving van het Houden advies.

De analisten van Berenberg verhoogden het koersdoel voor de betaalspecialist na de opbeurende outlook voor marges bij de publicatie van de cijfers over het vierde kwartaal. Adyen voorziet nu voor de lange termijn een EBITDA-marge van 65 procent, terwijl eerder nog werd gemikt op 55 procent.

Toch handhaafde Berenberg het Houden advies. De analisten denken dat de significante meewind in het afgelopen jaar mogelijk eenmalig is. Zij hielden al rekening met een sterke groei van de omzet in de komende jaren en zijn van mening dat er nieuwe aanjagers nodig zijn voordat de consensusverwachtingen veel verder omhoog kunnen.

Berenberg verwacht niet dat Adyen snel nog eens de outlook voor de marges zal verhogen. Een eventuele verhoging van de omzetverwachtingen door Adyen zou volgens de analisten minder belangrijk zijn dan een verhoging van de margeverwachtingen, omdat de consensus al mikt op een groei van 40 tot 50 procent.

Het aandeel Adyen sloot maandag op 1.857,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.