Nederland - 16 juli 2018 - Banksector

Berenberg haalt Adyen van kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het advies op Adyen verlaagd van Kopen naar Houden, nu het aandeel sinds de beursgang met zo’n dertig procent is gestegen en het koersdoel van 590 heeft bereikt. Dat schreef het analistenhuis in een op maandag gepubliceerd rapport.

Het aandeel Adyen sloot vrijdag op 590,20 euro.

Berenberg gelooft nog steeds dat Adyen goed gepositioneerd is om te profiteren van de groei van de betaalindustrie op de lange termijn en dat de sterke concurrentiepositie de komende jaren waarschijnlijk niet zal worden uitgedaagd.

Beleggers hebben daarbij een goed inzicht in dat concurrentievoordeel van Adyen. Ze zien in het algemeen Adyen als een speler die meer nieuwe online verkoopplatforms aan zich zal weten te binden, wat sterke groei van transactievolumes en verder stijgend marktaandeel zal opleveren.

Inmiddels zijn de verwachtingen in de markt over het volume en de omzetgroei over de korte termijn echter erg hoog en is er weinig ruimte meer om ze te overtreffen. Zo lijken beleggers er niet op te rekenen dat Adyen ook bestaande grote klanten kan kwijtraken, stelden de analisten.

Wel kunnen nieuwe inkomstenstromen voor extra groei zorgen, zoals betaalkaarten, salarisadministratie en financiering van werkkapitaal, maar Berenberg heeft daar nog weinig details over gehoord en denkt dat zulke plannen meer voor de lange dan voor de korte termijn zijn.

Voor het aanboren van klanten met een hoger risicoprofiel, waarvoor hogere tarieven kunnen gelden, zal Adyen eerst zijn risicomanagementprocedures moeten aanpassen, voorzien de analisten van Berenberg.

De analisten wachten op een beter instapmoment alvorens weer kopers te worden van het aandeel.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.