Nederland - 7 november 2018 - Banksector

Beperkte meevaller bij ABN AMRO

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft de verwachtingen in het derde kwartaal van 2018 overtroffen, met een fors hoger dan verwachte winst, maar na correctie voor winst uit private equity en hedging zijn het vooral de licht lagere kosten die meevallen. Dat stelden analisten van Morgan Stanley woensdag.

Dat ABN AMRO inmiddels niet 50 maar 60 procent van de winst opzij zet voor het dividend past bij de analistenverwachting van een payout ratio van 60 procent dit jaar, meent analist Bruce Hamilton.

Private equity en hedgingresultaten waren samen goed voor 177 miljoen euro aan inkomsten. De kosten daalden met 1 procent, vooral bij de retailbank.

De rentebaten zijn aan de lichte kant, volgens Morgan Stanley, de fee-inkomsten juist iets beter dan verwacht.

De kapitaalbuffer is conform verwachting, maar een toelichting van de bank wijst erop dat de impact van de toekomstige Basel IV-regels wat groter wordt ingeschat, met 560 basispunten, waar de bank eerder 400 tot 500 basispunten noemde. Dit zou de verwachting voor een hogere kapitaalteruggave in 2019 kunnen drukken, waarschuwde Hamilton.

Al met al verwacht Morgan Stanley een positieve reactie op de grotere dividendpot en stevigere buffer. De zakenbank hanteert voor ABN AMRO een Gelijkgewogen advies met een koersdoel van 30,00 euro.

Het aandeel ABN AMRO steeg woensdag krap twee procent naar 22,83 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel