Europa - 22 april 2020 - Beursbrink

Bemoedigende update Basic-Fit over liquiditeitspositie

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit heeft woensdag een bemoedigende update gegeven over de liquiditeitspositie van het bedrijf. Dit stelden analisten van Morgan Stanley.

Volgens de analisten heeft Basic-Fit een sterke start van het jaar gehad, voorafgaand aan de coronacrisis. “Maar belangrijker zijn de liquiditeitspositie en de compensatie voor leden”, aldus de marktvorsers.

Basic-Fit stelde dat 75 procent van de leden het lidmaatschap betaalde voor maart en april, maar klanten kunnen aanspraak maken op een compensatie naar keuze, waaronder de keuze voor een upgrade naar een premiumlidmaatschap, een korting gedurende een periode van zes maanden of een goodie bag. “Dit voorkomt een plotselinge druk op de inkomsten”, aldus Morgan Stanley.

Per 1 mei worden alle lidmaatschappen bevroren.

Verder liet het bedrijf weten een overeenkomst te hebben bereikt met Rabobank en ABN AMRO over 40 miljoen euro aan extra financiering. Die 40 miljoen euro is onderdeel van een bestaande kredietfaciliteit van 150 miljoen euro. Bovendien is Basic-Fit in gesprek om nog eens 60 miljoen euro te ontvangen aan financiering vanuit de overheid.

“Dit biedt genoeg liquiditeit voor negen maanden zonder omzet, gebaseerd op de maandelijkse maximale uitstroom van 15 miljoen euro aan cash en het uitstellen van de verdere uitbreiding van het clubnetwerk. Dit reduceert het risico op een kapitaalverhoging op korte termijn”, aldus de analisten.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op Basic-Fit met een koersdoel van 30,00 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel woensdag 1,2 procent hoger op 18,12 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments