Europa - 10 maart 2021 - Aandelen

Bemoedigende resultaten Just Eat Takeaway.com

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway.com heeft in de tweede helft van 2020 bemoedigende resultaten geboekt. Dit oordeelde analist Michael Roeg van Degroof Petercam woensdag.

De maaltijdbezorger boekte een aangepaste EBITDA die 16 procent hoger uitviel dan waar de consensus op mikte. Degroof wees bovendien op de sterke prestaties bij iFood. De waardering van het belang in iFood lijkt volgens Roeg hoger dan waar de analist rekening mee hield. Just Eat sloeg een overnamebod van 2,3 miljard euro af, terwijl Roeg een waardering van 2,1 miljard euro aanhield.

“De resultaten in het Verenigd Koninkrijk waren significant beter dan verwacht of misschien wel gevreesd in het licht van de forse investeringen in de markt”, aldus Roeg.

De resultaten in Duitsland en Nederland waren grofweg in lijn met de verwachtingen van Degroof, maar wel lager dan de consensus.

Negatief was het rendement op werkkapitaal, aldus Roeg, vermoedelijk vanwege de investeringen in markten waar de penetratie lager ligt dan in het VK.

De outlook voor 2021, waarin wordt uitgegaan van een verdere ordergroei is veelbelovend, oordeelde Roeg. “Net als de uitspraken over de Britse groei in de eerste twee maanden van dit jaar.”

Degroof zegt de ramingen voor Just Eat Takeaway.com onder de loep te nemen. Vooralsnog handhaafde Degroof Petercam het koopadvies met een koersdoel van 140,00 euro. Het aandeel steeg woensdagochtend met 1,4 procent tot 81,20 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.