VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 21 september 2020 - Economie

Beleggers zetten zich schrap voor woelige maanden

door SVEN VAN GASSE

Beleggers zetten zich schrap voor een langere periode met een verhoogde marktvolatiliteit. Zij maken zich zorgen over een mogelijke heropleving van het Covid-19 virus en de politieke onzekerheid die voor de deur staat, aldus persbureau Reuters.

De Cboe Volatiliy Index (VIX), die bekendstaat als de angstmeter van Wall Street, bereikte haar hoogste niveau in bijna twee weken. Zorgen over de afnemende fiscale stimulus en de economische gevolgen op lange termijn van de Covid-19 pandemie, zorgden ervoor dat Wall Street maandag op haar laagste punt in zeven weken noteerde.

Marktdeelnemers verwachten niet dat de onrust en onzekerheid snel zullen afnemen.

Futures

VIX futures tonen aan dat beleggers verwachten dat de verhoogde marktvolatiliteit na de Amerikaanse presidentsverkiezingen zal aanhouden. De grootste oorzaak hiervan is de mogelijkheid van een betwist resultaat van de verkiezingen.

Hiernaast is er ook de bezorgdheid dat een diep verdeelde regering er niet in slagen om een consensus te bereiken over het geven van meer fiscale stimulansen om de economie van de Verenigde Staten te ondersteunen.

Stacey Gilbert, portfoliomanager bij Glenmede Investment Management, stelt:

Het is niet alleen de verkiezingsdag die van belang is voor deze markt. Beleggers stellen zich ook de vraag: “Komen er meer fiscale stimulansen of niet?

Extra fiscale steun

Onder andere Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, heeft verklaard dat de Amerikaanse economie meer fiscale steun nodig heeft om volledig te herstellen.

Dergelijke extra maatregelen zijn reeds ingebouwd in vele economische marktvoorspellingen voor volgend jaar. De voortdurende afwezigheid hiervan zou ervoor kunnen zorgen dat de Amerikaanse markten meer en stevigere correcties zullen ondergaan.

Bron: Reuters

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.