Nederland - 25 augustus 2020 - Aandelen

Beleggers nemen steeds meer risico

door SVEN VAN GASSE

De aandelenmarkten blijven maar stijgen waardoor steeds meer beleggers naar de markt gezogen worden. Door hun gepolariseerde marktvisie sluiten steeds meer particuliere beleggers risicovolle beleggingen af. Volgens Kristina Hooper, strateeg bij Invesco, is dit een valstrik die uiteindelijk zal resulteren in grote verliezen.

Hooper maakt zich zorgen dat overenthousiaste beleggers blindelings in de markt stappen door het huidige positieve momentum dat op de aandelenmarkten heerst.

Volgens Hooper begint de markt dreigend overmoedig te geraken en waarschuwt ze voor gevaarlijke situaties.

Sommige beleggers denken dat er geen einde komt aan de rally.

Robinhood beleggers

Hooper, die $1,1 biljoen aan activa onder beheer heeft, ziet dat platformen die geen commissie aanrekenen zoals Robinhood steeds populairder worden.Hierdoor is de toegang tot de markten toegankelijker waardoor particuliere beleggers sneller geneigd zijn om aandelen te kopen.

Hoewel Hooper het een goede zaak vindt dat er steeds meer mensen beleggen in aandelen, benadrukt zij het belang van lange termijn beleggingsprincipes zoals diversificatie.

Barbell approach

Vanwege het gebrek aan toekomstperspectieven, door de Covid-19 pandemie en de opkomende Amerikaanse presidentsverkiezingen, adviseert Hooper haar klanten om een tijdshorizon van 12 tot 18 maanden te hanteren.

Hiernaast raadt zij haar klanten aan om gebruik te maken van de “barbell approach”.

De “barbell approach” is een beleggingsstrategie die een evenwicht zoekt tussen beloning en risico. Hierbij investeer je enerzijds in heel risicovolle activa en anderzijds en activa met een klein risico. Je belegt enkel in de extreme activa van beide uitersten waardoor je de gemiddelde aandelen vermijd.

We weten niet hoe het economisch herstel zal verlopen. Het is dus zeer belangrijk dat we goed gediversifieerd zijn.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.