Nederland - 22 april 2022 - crypto

Beleggen in vastgoed via blockchain

door SVEN VAN GASSE

Beleggers gebruiken het investeren in vastgoed vaak als een extra vorm van diversificatie. Beleggers met grote kapitalen kunnen hele huizen of appartementen kopen. Voor beleggers met kleinere kapitalen is het mogelijk om aandelen van gereglementeerde vastgoedvennootschappen te kopen. Het is nu echter ook mogelijk om in vastgoed te beleggen via de blockchain, iets waar wij reeds vroeg bij waren.

RealT is een Amerikaanse startup dat het mogelijk maakt om als belegger een stukje van een huis te bezitten via de blockchain, volledig in lijn met de wet.

Wij hebben werken reeds enkele jaren met het platform van RealT en hebben ook meermaals met het management gesproken.  Daardoor hebben al vaker geschreven over deze manier van vastgoedbeleggen. Mocht je geïnteresseerd zijn, lees dan zeker:

1. Wat is RealT?
2. Belasting en verhandelbaarheid van RealT

Download hier de gratis handleiding voor de opstart van een account bij RealT

Voordelen

Beleggen in vastgoed via de blockchain brengt verschillende voordelen met zich mee:

  1. Je bent liquide.
  2. Je kan fracties kopen zoals bij een REIT.
  3. Maar je betaalt een stuk lagere fees dan bij REITs.
  4. Vastgoed tokens kan je potentieel gebruiken in het financiële systeem op de blockchain als onderpand voor een lening.

Kleine portefeuilles

Een ander belangrijk voordeel aan deze manier van beleggen in vastgoed is het feit dat dit ook zeer geschikt is voor kleinere portefeuilles.

Je kan immers via goedkopere blockchainnetwerken investeren. Vervolgens krijg je ook iedere week een stukje van de huur uitgekeerd, waardoor het heel makkelijk is om een passief inkomen met crypto op te bouwen.

Hieronder zie je een voorbeeld van een portefeuille ter waarde van 2.000 dollar van een klant van ons (die we mochten delen).

Ten derde ben je zeer liquide. Heb je op korte termijn cash nodig? Dan ben je altijd wel in staat om je tokens in te wisselen voor dollars op de blockchain. Die kan je dan weer via je crypto broker naar je privé bankrekening storten.Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.