België - 22 februari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Ter Beke presteert beter dan verwacht, analist verlaagt advies

Ter Beke (TERB) presteerde over 2016 beter dan verwacht, maar een analist bij KBC Securities verlaagde het advies van ‘opbouwen’ naar ‘houden’ nu het koersdoel van 150 EUR werd bereikt.

De jaarresultaten van Ter Beke, specialist in vleeswaren en lasagne, zijn beter dan verwacht. De omzet steeg met 5.6% tot 418.6 miljoen EUR (de eerste omzetgroei sinds 2012), de REBITDA (recurrente bedrijfswinst voor afboekingen en afschrijvingen) steeg met 7.5% tot 38.5 miljoen EUR en de nettowinst met 22% tot 12.6 miljoen EUR.

Met uitzondering van de nettowinst is dat over de hele lijn beter dan analisten hadden verwacht. De nettowinst viel iets lager uit, door stijgende belastingen.

Ter Beke houdt zijn dividend stabiel op 3.50 EUR bruto per aandeel, omdat het bedrijf middelen wil reserveren voor de verdere groei. Het dividendrendement bedraagt aan huidige koers 2.3% bruto.

KBC Securities verlaagt zijn advies voor Ter Beke van ‘bijkopen’ tot ‘houden’. Het koersdoel van 150 EUR is overschreden, vandaar de adviesverlaging.

Het aandeel surft 0.16% hoger tot 152 EUR.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.