Nederland - 22 juli 2019 - Retail

Behoorlijk goede resultaten Philips

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Philips in het tweede kwartaal zijn behoorlijk goed. Dit zei analist Jos Versteeg van InsingerGilissen in reactie op de resultaten van het concern.

De vergelijkbare omzetgroei bedroeg het afgelopen kwartaal 6 procent. “Dit is aan de bovenkant van de door het concern zelf afgegeven bandbreedte”, zei Versteeg.

Daarnaast steeg de aangepaste EBITA marge van 11,2 procent in het tweede kwartaal van 2018 naar 11,8 procent het afgelopen kwartaal, gedreven door de divisie Diagnosis & Treatment, waar Versteeg vanwege alle ontwikkelingen en zorgen in de gezondheidszorg de potentie ziet voor een verdere verbetering van de marge. De marge steeg bij Diagnosis & Treatment businesses van 10,4 naar 12,3 procent.

Versteeg merkte echter ook op dat de marges bij de divisies Connected Care en Personal Health het afgelopen kwartaal daalden. Bij de Connected Care divisie daalde de marge van 14,4 procent naar 12,1 procent en bij de Personal Health divisie daalde de aangepaste EBITA-marge van 14,1 procent naar 13,4 procent.

Tot slot gaf de analist aan dat het eerste en tweede kwartaal er bij Philips over het algemeen het minst toe doen en het concern het met name moet hebben van de tweede helft van het jaar. “We blijven verwachten dat het prestatiemomentum in de tweede helft van het jaar verder zal verbeteren, ondersteund door omzetgroei en onze productiviteitsprogramma’s”, stelde Philips vanochtend.

InsingerGilissen hanteert een Aanbevolen advies en koersdoel van 44,00 euro voor Philips. Het aandeel Philips sloot vrijdag op 38,94 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.