België - 10 februari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Barco trekt dividend op

De Belgische beeldvormingsgroep Barco (ticker: BAR) is blij met het resultaat voor boekjaar 2016 en wilt daarom het dividend optrekken.

Cijfers

De omzet van de groep steeg over 2016 met 7% tot 1.1 miljard EUR terwijl de brutowinstmarge er 1.1 procentpunt op vooruitging (34.4%).

Op de omzet boekte Barco uiteindelijk een EBITDA van 36.6 miljoen EUR. Goed voor een EBITDA marge van 8% en 13.9 miljoen EUR meer dan vorig jaar. Netto bleef er 11 miljoen EUR over.

Dividend

Omwille van de stijgende operationele cijfers en de stevige netto financiële kaspositie (286 miljoen EUR), wilt Barco het dividend optrekken van 1.75 EUR tot 1.90 EUR per aandeel.

Initiatieven om kosten te verlagen en een gunstige productmix leidde tot een solide omzetgroei en een verbeterde winstgevendheid, zelfs met aanzienlijke investeringen in groei-initiatieven in de loop van het jaar. – Jan de Witte, CEO.

2017

Voor 2017 wilt Barco zowel de omzet als de winstgevendheid laten groeien.

Uitgaande van een stabiel economisch klimaat en valuta’s op het huidige niveau, verwacht het management verdere margeverbetering en een mid-single digit (~5%) omzetgroei.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.