Europa - 28 maart 2022 - Aandelen

Barclays zet Heineken op verkooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft maandag het advies voor Heineken verlaagd van Gelijkgewogen naar Onderwogen, terwijl het koersdoel van 111,00 naar 81,00 euro ging.

De Nigeriaanse markt heeft volgens analisten van Barclays lange tijd veel kansen geboden aan Heineken, mede dankzij de sterke groei van de bevolking, de gunstige ligging van het land en de ambitieuze economische groeidoelen.

Barclays is van mening dat dit nog steeds het geval is, maar dat er op korte termijn toch veel uitdagingen zijn. 40 procent van de bevolking in Nigeria leeft in armoede, terwijl het land te kampen heeft met een forse stijging van de voedselprijzen. “Heineken is hier gevoelig voor”, aldus Barclays, ook wijzend op de gestegen grondstofprijzen en toegenomen concurrentie.

Barclays verlaagde de ramingen voor de EBIT-marge voor 2022 en 2023 tot respectievelijk 16,0 en 16,2 procent, waar Heineken zelf mikt op een marge van 17 procent in 2023. In het licht van alle neerwaartse risico’s, besloot Barclays het aandeel op de verkooplijst te plaatsen.

Het aandeel Heineken steeg maandagochtend licht tot 87,98 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.