VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 15 mei 2020 - Beursbrink

Barclays verhoogt koersdoel Galapagos

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft vrijdag het koersdoel voor het aandeel Galapagos verhoogd van 225,00 naar 235,00 euro bij handhaving van het Overwogen advies na de bovengemiddelde koersprestatie sinds eind vorig jaar.

De analisten vroegen zich af of het aandeel verder omhoog kan. Ze doken diep in de materie van de inflammatoire darmziekten (IBD), en kwamen uit op het antwoord: ja.

Er is duidelijk vraag naar een efficiënt en veilige orale behandelingsoptie voor de twee aandoeningen colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn, aldus Barclays, en filgotinib van Galapagos heeft het potentieel om opnieuw te laten zien dat het efficiënter is dan de andere kandidaten, en veilig is.

Daarbij wordt filgotinib slechts de vierde JAK-remmer op de markt voor reuma, terwijl het voor colitis ulcerosa en Crohn de tweede en eerste optie zou kunnen worden. De uitkomst van de studie naar colitis ulcerosa komt binnen een paar weken, merkte Barclays op.

Barclays rekent inmiddels op een piekomzet van 3,0 miljard dollar, in plaats van 2,8 miljard, uit de toepassing van filgotinib als middel tegen de twee darmziekten, met een kans op succes van 80 procent voor een medicijn tegen colitis en 75 procent voor een medicijn tegen Crohn. Eerder mikten de analisten nog op een slagingskans van 70 procent voor beide behandelingen.

Het aandeel Galapagos stond vrijdag 2 procent hoger op 198,80 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.